Solid consultant | Pia Rijsdijk | Transfer Napoli

Transfer naar Napoli voor Solid consultant Pia

Pia Rijsdijk is niet alleen consultant bij Solid Online, maar is bovenal voetbalster. Twee weken geleden maakte zij een transfer naar Napoli. Daar speelt ze nu in de Serie A van Italië.

Je bent nu 2 weken in Italië, hoe zag die eerste tijd eruit?
De eerste tijd was heel druk en hectisch. Ik werd opgehaald van het vliegveld in Napels en werd naar mijn nieuwe woning gebracht. Daar tegelijkertijd wat teamgenoten ontmoet (op afstand) en vervolgens zijn we naar het trainingscomplex gereden. Ze hebben mij het veld en alles eromheen laten zien. Ook heb ik verschillende mensen van de club ontmoet en het nodige papierwerk ondertekend.

Maradona is in die tijd ook overleden. Heb jij hier veel van meegekregen?
Jazeker, de hele stad was meteen in rouw. Hij is echt ongekend populair. Maradona heeft zoveel voor de stad en voor de club (SSC Napoli) betekend. Verschillende successen behaald met Napoli waardoor de club groot is geworden. Onder de Napolitanen is hij een halve heilige en een absolute legende. In het centrum van Napels zijn er verschillende muurschilderingen van hem. Je ziet hem overal in de stad. Bij het stadion (inmiddels omgedoopt tot Diego Armando Maradona Stadium) ligt een zee aan bloemen, vlaggen, shirts, voetballen, posters, tekeningen, kaarsen en sjaals op de grond en aan de hekken rondom het stadion. Erg indrukwekkend om te zien.

Solid consultant | Pia Rijsdijk | Transfer Napoli
Solid consultant | Pia Rijsdijk | Transfer Napoli
Solid consultant | Pia Rijsdijk | Transfer Napoli

Hoe ziet het vrouwenvoetbal in Italië eruit? Is het een grote competitie?
De competitie bestaat uit 12 teams met onder andere clubs zoals AC Milaan, Juventus, Fiorentina, AS Roma, Sassuolo etc. Het vrouwenvoetbal ontwikkelt zich hier in Italië steeds meer en zo’n beetje alle Italiaanse internationals spelen in de eigen competitie (Serie A). Op het WK van 2019 werd Italië groepswinnaar. Ze zaten in de groep met Australië, Brazilië en Jamaica. Het was dus knap dat ze de nummer 1 in de poule werden. In de kwartfinale verloren ze van Nederland met 0-2. Desondanks waren de Italianen trots. Er kwam er meer belangstelling van sponsoren. Elk weekend komt er een wedstrijd op tv en besteed de Italiaanse media aandacht aan het vrouwenvoetbal. Over 2-3 jaar wil Napoli meedoen om het kampioenschap, een mooie ambitie.

Kende je al speelsters bij Napoli?
Ik kende vooraf geen enkele speelster van Napoli. Allemaal nieuwe meiden leren kennen in de afgelopen twee weken! We hebben veel verschillende nationaliteiten in het team. Bijvoorbeeld uit Frankrijk, Duitsland, Zweden, Bulgarije, Australië, en Guatemala. Tessel Middag, een andere Nederlandse speelster die ik ken uit mijn tijd van CTO Amsterdam (inmiddels Jong Ajax), speelt op dit moment bij Fiorentina.

Speel je ook internationale wedstrijden?
We spelen jammer genoeg geen internationale wedstrijden. Er bestaat geen Europa League in het vrouwenvoetbal. Napoli speelt ook (nog) geen Champions League.

Gaan de wedstrijden door ondanks de Corona maatregelen?
Alle wedstrijden gaan vooralsnog gewoon door. Er is tot nu toe nog niks uitgesteld, hoewel er een maand geleden wel een aantal Corona-gevallen binnen de competitie waren. Er mag helaas geen publiek bij de wedstrijden zijn. Op de tribune zitten alleen wat mensen van de club en speelsters die buiten de wedstrijdselectie vallen. Elke week worden we getest op Covid-19, dus dat doen ze netjes bij de club. In principe leven wij in een bubbel en mogen we niet echt buiten de deur komen, behalve voor booschappen. Altijd met mondkapje, dat is overal verplicht hier in Italië.

Wat zijn je voornemens voor dit seizoen?
Zoveel mogelijk goals scoren voor de club en degradatie vermijden, het team dus in de Serie A houden.

Namens Solid Online heel veel succes bij Napoli, Pia!

Scroll to Top
Copy link
Powered by Social Snap