Klanten

USG People
Booking.com
Feenstra
Start People
Actief
Bolap
solidclients_usgpeople
Dagelijks werken meer dan honderdduizend flexmedewerkers via USG People bij allerlei bedrijven en instellingen in Europa, voornamelijk in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. USG People is onderdeel van Recruit, een van de grootste HR-dienstverleners in de wereld, bekend van merken zoals Start People, Unique Uitzendbureau en Indeed.com.
Het Shared Service Center van USG People NL gebruikt ConnectYourFlex voor het robotiseren van urenverwerking en facturatie. USG People biedt aan haar klanten en flexmedewerkers eigen portalen waarin urenverwerking en facturatie gefaciliteerd worden, maar vaak hebben klanten al eigen systemen. Om hiermee te koppelen, is ConnectYourFlex ontwikkeld met als basis de SETU HR-XML standaard. Inmiddels worden wekelijks ruim 10.000 digitale urendeclaraties uit systemen van klanten automatisch via ConnectYourFlex verwerkt. Hierna volgt de verwerking van salarissen en factuurbestanden in de backoffice systemen van USG People, waarna ConnectYourFlex de digitale facturatie aan de klanten verzorgt. USG People is zonder tussenkomst van programmeurs, zelf in staat om nieuwe klanten te implementeren. Bij iedere klant-implementatie wordt telkens weer zichtbaar welke efficiency wordt bereikt met deze vorm van robotisering.
Zowel personeel op de centrale administratie, als consultants in het land, worden vrijgespeeld van repeterende administratieve handelingen. Slimme business rules die zelf gemaakt kunnen worden in ConnectYourFlex, zorgen hiervoor. Er wordt sneller betaald en gefactureerd, er worden minder fouten gemaakt, en er worden kosten bespaard. Klanten en flexmedewerkers worden hierdoor beter bediend, met een hogere tevredenheid als eindresultaat.
NL - Klanten

Erwin Haselbekke

Product Owner Billing & E-services USG People

“Met ConnectYourFlex regelen we onze processen voor de digitale uren- en declaratieverwerking flexibel in. Of het nou gaat om XML timecards via een web-service of een aangeleverde Excel urenlijst per mail, we kunnen het allemaal zelf snel en effectief implementeren. De digitale loonverwerking is hierna een fluitje van een cent. Op het gebied van digitale facturatie hebben we ook grote stappen gezet. We zijn nu in staat om te voldoen aan de wensen van onze klanten. Dit komt omdat we nu dynamisch verschillende vormen van XML en PDF facturen kunnen aanleveren. We zijn nu niet meer afhankelijk van standaarden, maar zijn flexibel in onze mogelijkheden op dit gebied. Kortom, ultieme flexibiliteit naar de buitenwereld maar geüniformeerd en gestandaardiseerd voor onze interne bedrijfsprocessen!”
solidclients_booking
Booking.com is wereldleider in online reserveringen van accommodaties. Iedere dag worden er via Booking.com meer dan 900.000 kamernachten gereserveerd. Het aanbod van Booking.com bestaat uit bijna 800.000 actieve accommodaties in 221 regio’s over de hele wereld. Met 170 kantoren in meer dan 60 landen komt het dus niet als een verrassing dat Booking.com grote stromen van informatie en financiën kent.
De workflow van het complexe financiële proces achter Booking.com hebben we ingeregeld in Solid Online. Er wordt bij een groot aantal betrokkenen wereldwijd informatie opgehaald. Dit kan bijvoorbeeld gaan om antwoorden op voorgedefinieerde vragen, of het uploaden van een export uit een ander systeem. Al deze informatie wordt door Solid Online automatisch verwerkt tot een oude en vertrouwde excelsheet. Deze excelsheet kan worden gedownload en aangepast via de sandbox, middels het checkout-/checkin-mechanisme, zodat alle informatie gevalideerd kan worden. Na goedkeuring via onze smartphone-applicatie wordt het document omgezet naar een formaat dat wordt ingelezen in SAP. Om de data extra inzichtelijk te maken zijn er een aantal rapportages ontwikkeld, en wordt er tevens gebruik gemaakt van de Pivot analysetool.
solidclients_feenstra
Prettig wonen en werken – daar zorgt Feenstra voor. Ze maken uw directe omgeving comfortabel, gezond, veilig en energiezuinig. Voor advies over CV-ketels, ventilatie, isolatie, huisbeveiliging en zonnepanelen bent u bij Feenstra aan het juiste adres.
Feenstra werkt al vele jaren met de Solid Consolidatie software. Hiermee kunnen zij op een snelle en betrouwbare wijze financiële rapportages uitdraaien.
solidclients_startpeople
Start People wil bijdragen aan een samenleving waarin werk op een positieve manier de persoonlijke ontwikkeling ondersteunt van iedere deelnemer op de arbeidsmarkt, op welke manier hij of zij dan ook invulling geeft aan werk. In die samenleving wil Start People op een verantwoorde manier invulling geven aan flexibiliteit, waarbij het vinden van goede medewerkers wordt gecombineerd met het ontzorgen van opdrachtgevers door hen taken en lasten uit handen te nemen.
Start People maakt gebruik van onze planningstool om uitzendkrachten in te plannen op locatie. Zij hebben bijvoorbeeld toezichthouders voor examens die ingepland worden via deze tool.

NL - Klanten

Jeroen van den Born

Planner/intercedent
Hanzehogeschool

“Door haar brede scala aan mogelijkheden, heeft Solid Online een op maat gemaakt plansysteem ontwikkeld, waarbij – bij ons complex en foutgevoelig planproces – aan alle wensen is voldaan. Dit heeft geleid tot een foutloos planproces en een tijdswinst van twee dagen per planweek!”

 

solidclient_actief
Actief Werkt! is al meer dan 25 jaar actief in de uitzendbranche. Het bedrijf is onderdeel van Actief Groep, een internationaal bedrijf met een uitgebreid netwerk van vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Actief Werkt! is een uitzendbureau met een unieke persoonlijke aanpak. De flexcollega’s van Actief Werkt! zijn doeners, mensen met een opleiding tot en met mbo-plus niveau. Persoonlijk contact staat centraal in de bedrijfscultuur van Actief Werkt!. Zij spreken de taal van hun flexcollega’s en weten wat hen beweegt. Met meer dan twintig jaar ervaring met personeel in de segmenten logistiek, productie, services, agri en food, snapt Actief Werkt! de behoefte van hun klanten. Ze zetten flexibele arbeid en de kennis van HR in om hun klanten vooruit te helpen.
ConnectYourFlex faciliteert voor ActiefWerkt! de verloning en de facturatie. ConnectYourFlex zorgt dat ook de facturen van ZZP-ers en doorleners gegenereerd en verstuurd worden.

NL - Klanten

Theo Kooijmans

Applicatie Architect Actief Werkt!

“ConnectYourFlex geeft ons de mogelijkheid om bij praktisch elke klant de verloning en facturatie te digitaliseren. In no-time richten we de automatische verloning voor klanten in. Ook een oplossing voor complexe facturatievraagstukken regelen we in een handomdraai. Met de receptinstellingen in ConnectYourFlex kunnen we per klant eenvoudig uitzonderingen vastleggen.

Naast de standaard uitzendprocessen Verlonen en Factureren, hebben we in de afgelopen periode samen met Solid Online geïnvesteerd in optimalisatie van het doorleen- en ZZP-proces. Door de facturen namens de ZZP-er en doorlener te genereren en te versturen, hebben we een grote slag kunnen maken. De factuur komt inhoudelijk overeen met de opgegeven uren en zo kan deze volautomatisch verwerkt worden. Hierdoor zijn we in staat om snel de factureren te genereren en allerbelangrijkst, te betalen!

Door ConnectYourFlex te implementeren hebben we flexibiliteit als standaard geïmplementeerd”

 

solidclients_bolap
Bolap.nl is een uitzendorganisatie gespecialiseerd in “handig” personeel. Zij leveren hoofdzakelijk personeel voor de sectoren bouw, sloop, productie, logistiek en schoonmaak. Voor één van de logistieke klanten van Bolap.nl heeft Solid Flex Solutions een koppeling tussen Easyflex en Softbrick gerealiseerd.
Door het gebruik van de CYF Connector worden kandidaten en plaatsingen uit Easyflex automatisch doorgestuurd naar Softbrick, zodat de medewerker direct gepland kan worden en zijn uren kan registreren in Softbrick. De uren en vergoedingen worden na goedkeuring in Softbrick automatisch aangeleverd bij Easyflex, zodat de kandidaat verloond kan worden. Gegevens hoeven niet langer handmatig te worden overgetypt. Zo worden fouten voorkomen.

NL - Klanten

Marion Hermans

Accountmanager Bolap.nl

“Door deze koppeling hoeven we niet meer van alles handmatig bij te werken en is er altijd aansluiting tussen enerzijds de planning en urenregistratie bij onze klant en anderzijds onze verlonings- en uitzendsoftware. Het scheelt tijd en beperkt de foutkans. We zijn er blij mee!”

 

Koning
Tankpersoneel
Tops
Splendit
Haldu
Ruimbaan
solidclients_bolap
Koning Belasting en Administratiekantoor BV staat voor maatschappelijk actief en duurzaam ondernemen. Het administratiekantoor helpt ondernemingen zo fiscaal vriendelijk mogelijk te verduurzamen. Ook startups kunnen terecht voor advies en ondersteuning op het gebied van de administratie en fiscale mogelijkheden.
Koning Belasting en Administratiekantoor BV maakt gebruik van de SRA Transformer van Solid Robotic Accounting voor het verwerken van facturen en bonnen. De robot herkent, boekt bonnetjes en facturen op precies dezelfde wijze als het vorige jaar. De SRA Transformer neemt het administratiekantoor op deze manier een belangrijk deel van de administratieve werkzaamheden uit handen. Hierdoor kan het kantoor haar klanten een optimale en inhoudelijke service verlenen.
solidclients_tankpersoneel
Tankpersoneel / Ready4You levert het complete aanbod aan dienstverlening als het gaat om personeelsbemiddeling. Door jarenlange ervaring in de branche en de samenwerking met alle grote merken, zoals Shell, BP en Esso weet Tankpersoneel / Ready4You precies welke medewerker past bij welke tankstation vacatures.
Voor Tankpersoneel / Ready4You heeft Solid Flex Solutions een handige maatwerk tool gebouwd. In deze tool kunnen de uren en declaraties uit het planningspakket Plan4Flex worden geüpload. Vervolgens worden deze uren en declaraties als xml factuurbestand automatisch naar de financiële software Exact Online gestuurd. Eenmaal aangekomen in Exact wordt het bestand automatisch tot een factuur gevormd in het wenselijke formaat van de ontvanger. Vanuit hier kan de factuur naar de klant van Tankpersoneel / Ready4You worden gestuurd.

NL - Klanten

Marco Lub

Operationeel manager
Tankpersoneel / Ready4You

“Solid Online heeft proactief meegedacht met onze wensen en is in de uitvoering ook steeds weer alert en attent geweest met aanpassingen zodanig dat wij een eenvoudige, maar zeer efficiënte maatwerk tool hebben gekregen die doet wat van te voren werd beloofd. Naast kundigheid is vooral ook de betrokkenheid en vriendelijkheid van de ingezette medewerkers van Solid Online ons opgevallen."

 

solidclients_tops
TOPS personeel is de betrokken specialist binnen de groensector en grond-, weg- en waterbouw. Met persoonlijke aandacht, duidelijkheid en kennis van zaken is TOPS waardevol en onderscheidend voor werknemer én werkgever. TOPS zet in op kennisontwikkeling, kennisdeling en het leveren van kwaliteit. Zij kijken naar de persoon achter de aanmelding en zijn gedreven de beste match te maken.
TOPS heeft recent gekozen voor de overstap naar Recruitment Software van Bullhorn. Solid Flex Solutions heeft de datamigratie van opdrachtgevers, contactpersonen, kandidaten, plaatsingen, historische werkervaring en notities verzorgd vanuit de bestaande uitzendsoftware richting Bullhorn. Alle informatie die benodigd is in het recruitment proces is beschikbaar in Bullhorn.
Naast de datamigratie heeft Solid Flex Solutions voor TOPS de koppeling gerealiseerd tussen Bullhorn en HelloFlex. Gegevens van kandidaten, klanten, contactpersonen en plaatsingen worden op het gewenste moment automatisch uitgewisseld tussen beide applicaties. De benodigde informatie over het contract, de kandidaat, klant en contactpersoon wordt doorgezet richting HelloFlex, zodat de verloning kan plaatsvinden in de back-office software.

NL - Klanten

Melvin Wernert

Senior adviseur
TOPS personeel

Over de datamigratie naar Bullhorn:

“Inmiddels werken wij al een ruime week met Bullhorn en alle data die wij nodig hebben is beschikbaar zoals we vooraf voor ogen hadden. We willen Martine heel erg bedanken voor haar eindeloze en enorme inzet de afgelopen weken. Het was een 24/7 operatie en ik had geen andere partij en zeker geen ander persoon aan onze zijde willen hebben om deze enorme klus te klaren, bedankt!”

 

solidclients_splendit
Splendit, een consultancy bedrijf met de specialisatie in IT, werd opgericht in 1999. Splendit heeft een kwalitatieve en nauwe samenwerking met bijna alle grote IT-consultancy bedrijven in België. Dit zorgt ervoor dat ze ruim 80% van alle openstaande aanvragen op de Belgische markt doorkrijgen. Dankzij deze samenwerking kan Splendit haar consultants heel wat gevarieerde, uitdagende en uiteenlopende projecten aanbieden. Hierdoor vinden veel consultants de weg (terug) naar het bedrijf. Niet alleen biedt Splendit veel variatie, maar ook worden de consultants centraal gezet.
Splendit heeft gekozen voor ConnectYourFlex. Klanten van Splendit sturen een mail met daarin de vacature details. Via de CYF Transformer worden de klant en de functie herkend, waarmee er automatisch een vacature aangemaakt wordt in Carerix.
Hoe werkt dit?
Met de CYF Connector worden de bureau's, contactpersonen en functies uit Carerix verstuurd naar de CYF Transformer.
Mails van de bureaus worden door Splendit automatisch geforward naar de CYF Transformer. Aangezien de klanten hier nu bekend zijn, kunnen we deze herkennen het e-mailadres van de origenele verzender. Daarna wordt de functie uit het onderwerp getoetst aan een vertaaltabel. De vertaaltabel bevat de functies uit Carerix met mogelijke klantbenamingen. wanneer alle gegevens bekend zijn in de CYF Transformer dan wordt de vacature automatisch aangemaakt in Carerix. Als er informatie mist dan kan Splendit deze aanvullen in Carerix, of een extra vertaaltabel entry aanmaken in de CYF Transformer, waarna deze klant of functie voortaan ook automatisch verwerkt zal worden tot vacature.

NL - Klanten

Toni Sommerfeld

Contracting & Quality Manager
Splendit

“We hebben vanaf de eerste dag een heel professionele samenwerking ervaren met Solid Online. Alle afspraken worden gevolgd, er zijn realistische deadlines, no-nonsense approach. In de testfase werden alle issues enorm snel opgenomen en opgelost. Na afsluiting van dit project gaan wij zeker uitkijken na de volgende implementaties van op maat gemaakte ontwikkelingen. The sky is the limit. Op lange termijn zien we een echte partnership waar beide partijen van kunnen profiteren.”

 

solidclient_haldu
Uitzendbureau Haldu Groep, gevestigd in Groesbeek, is gericht op het uitzenden van vakmensen in de bouw, techniek en automotive. Bij de werving en selectie draait alles om professioneel en persoonlijk contact met het team, dat bestaat uit een grote verscheidenheid aan specialisten.
Haldu Groep heeft recentelijk haar bestaande back-office verruild voor de software van HelloFlex/FlexService. Voor de werving en selectie van vakmensen wordt al jaren gebruik gemaakt van Carerix, waarmee zij eenvoudig zicht houden op alle commerciële activiteiten binnen de organisatie.
Solid Flex Solutions heeft de datamigratie van opdrachtgevers en contactpersonen vanuit Carerix naar HelloFlex verzorgd. De uitgevoerde testmigratie heeft Haldu Groep in staat gesteld tijdig de informatie in Carerix te corrigeren waar nodig, bijvoorbeeld wanneer het ingevulde bezoek- of factuuradres van de opdrachtgever niet correct was gevuld. De productiemigratie is hierdoor soepel verlopen.
Om de administratieve last te verkleinen en fouten te voorkomen bij het handmatig overtypen van gegevens tussen Carerix en HelloFlex heeft Haldu Groep gekozen voor de CYF Connector met een koppeling tussen Carerix en HelloFlex voor kandidaat-, opdrachtgever- en contactpersooninformatie.
De CYF Connector zorgt voor een mooie wisselwerking tussen de gegevens in Carerix en Helloflex. Relevante kandidaten, opdrachtgevers en contactpersonen in Carerix worden via de koppeling aangemaakt in HelloFlex. Deze zijn vervolgens ook zichtbaar in FlexService. Na wijzigingen die leidend zijn in HelloFlex wordt de informatie in Carerix bijgewerkt. Een aantal handige features verhogen het gebruiksgemak. De datum en het tijdstip van de laatste synchronisatie wordt in Carerix getoond, zodat gebruikers altijd op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken. Eventuele foutmeldingen zijn direct zichtbaar voor de gebruiker in Carerix, zodat de gebruiker deze direct kan opvolgen en corrigeren. Ook de status van de kandidaat, opdrachtgever en contactpersoon wordt gesynchroniseerd tussen de twee systemen. Treed de kandidaat uit dienst in HelloFlex? Dan wordt ook de status in Carerix bijgewerkt, zodat bekend is of deze kandidaat kan worden meegenomen in het recruitment proces.
De CYF Connector koppeling voor Haldu Groep is volledig ingeregeld naar de wensen van dit uitzendbureau en toegespitst op wat bij hun bedrijfsproces past. Efficient en effectief!
solidclients_ruimbaan
De intercedenten van Ruimbaan zetten dagelijks honderden uitzendkrachten aan het werk in diverse branches in de omgeving van Gouda, Rotterdam en Alphen aan den Rijn. Het bedrijf bestaat 30 jaar, in die tijd is er veel veranderd in de uitzendwereld. In de begintijd werden de gegevens van werkzoekenden en bedrijven bijvoorbeeld verzameld in een fysieke kaartenbak. Ondanks het huidige digitale tijdperk, is persoonlijk contact voor Ruimbaan het allerbelangrijkste. Uitzendwerk blijft immers mensenwerk. Ruimbaan nodigt de sollicitanten uit voor een intakegesprek, zodat ze hen goed leren kennen. Doordat Ruimbaan ook haar klanten goed kent, kan het uitzendbureau zo een goede match maken. Daarnaast zijn zij creatief in het bedenken van oplossingen voor werkprocessen binnen organisaties. Hier sluit de slogan ‘Getting the Job Done – Anders denken, Anders werken’ goed bij aan.
Ruimbaan heeft gekozen voor de CYF Connector tussen recruitment software OTYS en back-office Freepack. Het uitgebreide standaardpakket voor financiële en uitzendadministraties van Freepack is voor Ruimbaan toegevoegd aan de CYF Connector. Er is ruim de tijd gestoken in het realiseren van de koppeling, omdat hiervoor een aantal specifieke vertaaltabellen en condities moesten worden uitgedokterd. Het geduld werd beloond met een dynamische oplossing die precies naar wens is en nergens anders te krijgen is. Alle gegevens van plaatsingen, kandidaten, opdrachtgevers en contactpersonen zijn nu direct zichtbaar en exact hetzelfde in zowel OTYS als Freepack, zonder handmatig overtypen. Dit verkleint de administratieve last voor Ruimbaan en voorkomt fouten.

NL - Klanten

Patrick Verkaik

Marketing Manager
Ruimbaan

"Dankzij Solid Online hebben wij een koppeling weten te creëren tussen Freepack en OTYS. Hiermee kunnen we zowel kandidaat gegevens, als klantgegevens en plaatsingsgegevens van OTYS overzetten naar Freepack. Dit gaat ons erg veel kostbare tijd schelen. Tijdens het traject zijn we goed begeleid door onder andere Richard Baas, die ik wil bedanken voor al de tijd die in het project is gaan zitten. Vanwege de verschillende werkingen tussen de programma’s liepen we tegen allerlei problemen aan die uiteindelijk opgelost zijn, waar deze mooie koppeling het resultaat van is."

 

ANTS
De Pooter
Teamflex
Zuidzorg
Multiflexx
Anylinq
solidclient_ants
ANTS Uitzendgroep is flexibel, transparant en servicegericht. De planningsmedewerkers zetten zich dagelijks met man en macht in voor de beste ploeg voor hun klanten. ANTS is gespecialiseerd in alle soorten werkzaamheden voor productiebedrijven en weten hoe belangrijk kwaliteit, een stabiele ploeg en flexibiliteit is voor hun klanten. Ze hechten waarde aan duidelijke communicatie, denken graag mee met de wensen van klanten en zijn mede hierdoor sinds de start in 2017 snel gegroeid. Een jong en dynamisch team dat goed zorgt voor zijn mensen!
Voor ANTS worden vanaf nu kandidaten automatisch gekoppeld tussen Plan4Flex en HelloFlex door middel van de ConnectYourFlex connector. Op het moment dat de kandidaat op de status Actief wordt gezet in HelloFlex dan haalt de ConnectYourFlex Connector de data op en transformeert deze naar de structuur van Plan4Flex. Vervolgens kan in Plan4Flex de kandidaat gepland worden. Dit bespaart kostbare tijd in het overzetten van kandidaten, wat nu niet meer handmatig gedaan hoeft te worden.
solidclients_depooter
De Pooter levert al ruim 70 jaar werkgeluk. Hun specialisme ligt in het detacheren van MBO- en HBO-geschoolde techneuten en logistieke professionals. Die mensen werken aan uitdagende projecten in de procesindustrie, maakindustrie, foodindustrie en supply chain. De Pooter gelooft in de kracht van mensen, dat je uitblinkt zodra je iets doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Dat is de basis voor hun dienstverlening: het detacheren van personeel en het bieden van Werving & Selectie oplossingen voor bedrijven.
De Pooter heeft gekozen voor de CYF Connector met een koppeling van Carerix naar Helloflex voor de volgende topics:
  • Opdrachtgevers, afdelingen en contactpersonen
  • Kandidaten
  • Contracten
  • Documenten
  • Notities
De oude koppeling van de Pooter was aan vervanging toe. Solid Flex Solutions heeft de specificaties van de oude koppeling overgenomen en uitgebreid met nieuwe wensen. Belangrijke toevoegingen zijn het overzetten van relevante kandidaat- en contractdocumenten naar HelloFlex en het aanmaken van notities/taken op het contract. Daarnaast ondersteunt de koppeling van Solid Flex Solutions de uitwisseling van afdelingen binnen de opdrachtgevers. Wanneer de informatie van de opdrachtgever is vastgelegd in Carerix wordt deze overgezet naar HelloFlex. Daar worden de relevante afdelingen toegevoegd, welke via de koppeling beschikbaar komen in Carerix. Middels de handige filteroptie in Carerix selecteert de gebruiker in Carerix eenvoudig de juiste afdeling bij de plaatsing. Bij het doorschieten van deze plaatsing naar HelloFlex wordt het contract direct aan de juiste afdeling gekoppeld!

NL - Klanten

Valérie Esselbrugge

Office Coordinator
de Pooter

"Solid Online heeft een mooie koppeling neergezet. Dit met dank aan onze grote steun en toeverlaat Martine. Geen vraag is haar teveel. Door haar expertise en snelle acties kunnen we verder bij vastlopen. Het is een leuke ervaring om samen een koppeling op te zetten waar we veel profijt van hebben. Zo zijn we een heel nieuw proces binnen de organisatie aan het opzetten. Dit zorgt voor efficiënter werken. We zijn nu klaar met de eerste fase, op naar de tweede!"

 

solidclient_teamflex
Samen werken aan ambities, dat is al 13 jaar het motto van Teamflex personeelsdiensten. Centraal hierin staat een continue zoektocht naar, en ontwikkeling van talent. Opleiding en begeleiding spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de flex- maar ook de vaste medewerkers. Door middel van onder andere een eigen chauffeursopleiding, professionele opleidingspartners, assessments en loopbaangesprekken breidt Teamflex voortdurend haar flexibele en vaste teams uit met gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers.
Teamflex is werkzaam in verschillende vakgebieden, waaronder Transport, Logistiek, Grond-, Weg- en Waterbouw, Bouw & Techniek en Kantoorpersoneel. Ze stellen de kandidaat centraal in de zoektocht naar een passende baan en zorgen ervoor dat deze op de juiste plek terecht komt. Met aanvullende opleidingen en/of cursussen zijn er legio mogelijkheden voor kandidaten om zich vervolgens verder te ontwikkelen. Zoals gezegd; samen werken aan ambities!
Solid Flex Solutions heeft voor Teamflex de koppeling gerealiseerd tussen OTYS en HelloFlex. Gegevens van kandidaten, klanten, contactpersonen en plaatsingen worden op het gewenste moment automatisch uitgewisseld tussen beide applicaties. De benodigde informatie over het contract, de kandidaat, klant en contactpersoon wordt doorgezet richting HelloFlex, zodat de verloning kan plaatsvinden in de back-office software.

NL - Klanten

Michiel Kuiper

Senior Applicatiebeheerder
Teamflex

“Bijna alles gaat tegenwoordig digitaal maar de communicatie tussen verschillende softwarepakketten lijkt soms nog erg lastig. Solid Online biedt de oplossing en heeft ons geholpen een koppeling te realiseren tussen Otys en HelloFlex. Via deze koppeling worden kandidaat, klant en contactpersoon automatisch naar Helloflex gestuurd en wordt er zelfs een contract in concept status aangemaakt. Dit scheelt ons erg veel tijd maar het belangrijkste is dat er eigenlijk helemaal geen fouten meer gemaakt worden in het proces. Tijdens het project zijn wij begeleid door Richard Baas. Zijn kennis van de verschillende applicaties en de uitzendbranche hebben bijgedragen aan een succesvolle implementatie.”

 

solidclients_zuidzorg
ZuidZorg is een thuiszorgorganisatie die er alles aan doet om het leven van hun cliënten een stukje aangenamer te maken. Of het nu om lichte zorg of juist om complexe zorg gaat, ZuidZorg biedt cliënten goede zorg in heel Zuidoost Brabant. ZuidZorg werkt met gekwalificeerde en professionele medewerkers die samen met de cliënt onderzoeken wat zij zelf kunnen doen en welke zorg en ondersteuning zij nodig hebben. Zo kunnen zij zoveel mogelijk de dingen blijven doen, die voor hen van betekenis zijn. ZuidZorg biedt iedereen, van jong tot oud, de mogelijkheid om langer, op een veilige en prettige manier thuis te blijven wonen.
ZuidZorg onderhoudt nauwe contacten met huisartsen, specialisten, gemeenten en maatschappelijke organisaties en is een belangrijk verlengstuk van hun zorg. Dankzij al deze verbindingen heeft ZuidZorg een sleutelpositie in de wijk. Om welke zorg het ook gaat, ZuidZorg is vertrouwd en dichtbij!
ZuidZorg heeft recent gekozen voor de Recruitment Software van Otys voor de werving & selectie van nieuwe medewerkers. Voor de salarisverwerking wordt gebruik gemaakt van Loket.nl. ZuidZorg heeft gekozen voor een koppeling met de CYF Connector tussen Otys en Loket.nl voor het uitwisselen van kandidaat- en contractgegevens. Zodra het contract van een medewerker in Otys is aangemaakt en goedgekeurd wordt de informatie die benodigd is voor de salarisverwerking doorgezet naar Loket.nl. Hierdoor hoeven gegevens niet handmatig te worden overgetypt, en kan de salarisverwerking correct en op tijd plaatsvinden.
solidclient_multiflexx
MultiFlexx is opgericht in 1994 en heeft jarenlange ervaring en een uitzonderlijk groot netwerk in de profit- en non-profitsector. MultiFlexx adviseert en begeleidt het hele proces rond inhuur van uitzendkrachten, gedetacheerden, zzp’ers, IB-47-ers, vrijwilligers en stagiairs. Zij voeren dit feilloos uit, toegesneden op de vraag van de organisatie. MultiFlexx werkt voortdurend aan het optimaliseren van hun processen waardoor aanzienlijke besparingen gerealiseerd worden bij organisaties met veel flexkrachten. MultiFlexx kan ook de volledige inzet van flexibele arbeid (voor)financieren. Hiermee hebben de klanten van MultiFlexx rust op de werkvloer en geen onvrede over late betalingen. Flexkrachten kunnen zich zo volledig op hun werk focussen en blijven met plezier voor de organisatie werken.
MultiFlexx heeft gekozen voor de self-billing (reverse billing) oplossing binnen de ConnectYourFlex Transformer voor de facturenverwerking van ZZP-ers. Hoe werkt dit?
Stamgegevens naar AFAS
De stamgegevens van de ZZP'ers, leveranciers en opdrachtgevers worden geïmporteerd in de CYF Transformer vanuit FMS. Er wordt een crediteur aangemaakt in AFAS voor de ZZP'ers en overige leveranciers. Reeds bestaande crediteuren worden bijgewerkt. Relevante gegevens worden geïmporteerd, zoals het factuurtype, de factuurfrequentie en het financiëringspercentage. ZZP'ers kunnen kiezen voor self-billing of ontvangen een pro forma factuur met daarop alle nodige informatie voor de facturatie aan MultiFlexx. Overige leveranciers ontvangen een pro forma factuur voor provisie ofwel provisie + loon (doorfacturatie).
Plaatsing en vergoeding
Wekelijks worden de relevante plaatsingen, uren en vergoedingen verkregen vanuit FMS en geïmporteerd in de CYF Transformer. De uren worden automatisch gegroepeerd in de Cockpit op basis van de facturatiegegevens van de ZZP'er of leverancier, waarbij rekening wordt gehouden met onder andere de factuurfrequentie.
Overzicht
Het is mogelijk factuurbijlagen te uploaden, die meegestuurd worden naar de ZZP'er of leverancier. Daarnaast kan een laatste controle gedaan worden op de inhoud van de factuur of pro forma. Deze wordt vervolgens uitgestuurd naar de ZZP'er of leverancier. Een kopie wordt verstuurd naar de administratie van MultiFlexx, zodat zij een overzicht hebben van alle e-mails die zijn verstuurd vanuit Solid Online. Na het versturen van de self-billing wordt automatisch een financiële transactie aangemaakt in AFAS op de bijbehorende crediteur. De financiële afdeling van MulitFlexx kan zo in één oogopslag zien wanneer welke bedragen betaald moeten worden. Na het versturen van de pro forma wordt automatisch een verplichting aangemaakt in AFAS op de bijbehorende crediteur.
Door gebruik te maken van de self-billing (reverse billing) oplossing binnen de CYF Transformer zijn MultiFlexx en hun ZZP-ers verzekerd van een snelle en foutloze verwerking van alle factuurgegevens. Hierdoor wordt de financiële afhandeling een stuk makkelijker.

Stephen van Houwelingen

Financieel directeur
MultiFlexx

"Solid Online geeft ons de mogelijkheid om namens de ZZP-er en doorlener de facturen en proforma berichten te digitaliseren. Hierdoor werken we efficiënter en kunnen we de ZZP-ers sneller betalen."

 

solidclients_anylinq
AnyLinQ helpt organisaties de volgende stap te nemen in een datagedreven wereld – nu, straks en later. AnyLinQ zorgt ervoor dat klanten hun data beschikbaar hebben, goed kunnen beheren en gebruiken. Anylinq helpt ook met waarde te halen uit data, zodat bedrijven het verschil kunnen maken. AnyLinQ levert naast advies en ondersteuning ook specialisten aan die innovatieve projecten en diensten ontwerpen en implementeren. Hierbij maken zij gebruik van een zelf ontwikkeld model – IT.Redefined. Een nieuwe kijk op IT waar de klant écht centraal staat. AnyLinQ verbindt technologie, kennis en services.
AnyLinQ heeft gekozen voor de CYF Connector voor een koppeling tussen AFAS (vacatures, realisatie projecten) en recruitmentsoftware Carerix.
Data van AFAS naar Carerix
Binnengekomen vacatures van opdrachtgevers worden door AnyLinQ ingevoerd in AFAS. Via de CYF Connector wordt alle informatie uit de vacature overgezet naar Carerix, inclusief de bijbehorende verkooprelatie en indien van toepassing de eindklant. In Carerix vindt het matchen van interne en externe medewerkers op deze vacatures plaats.
Data van Carerix naar AFAS
Medewerkers worden aangemaakt in Carerix. Zodra een medewerker voor de eerste keer geplaatst wordt in Carerix wordt de informatie van de kandidaat via de CYF Connector overgezet naar AFAS. Voor medewerkers die via een leverancier komen is dat inclusief de gekoppelde inkooprelatie. Ook de documenten die benodigd zijn in AFAS worden meegenomen. Bijvoorbeeld een kopie van het uittreksel KVK, een geheimhoudingsformulier of een getekende arbeidsovereenkomst. Deze documenten worden nadien automatisch verwijderd uit Carerix, zodat ze alleen op die plek beschikbaar zijn waar ze voor de bedrijfsvoering nodig zijn, in dit geval AFAS. Wanneer de status van de vacature in Carerix wijzigt naar Afgesloten (niet-gescoord) of Gescoord gaat de verrijkte informatie terug naar AFAS. Denk hierbij aan tariefafspraken, werkafspraken en plaatsingsinformatie. Hierdoor heeft de gebruiker in AFAS de juiste data voorhanden om het project in AFAS aan te maken.
AnyLinQ heeft ervoor gekozen om AFAS het leidende systeem te laten zijn. Dit houdt in dat wijzigingen binnen bestaande vacatures (forecasts), verkooprelaties en kandidaten worden doorgevoerd in AFAS. De CYF Connector zorgt ervoor dat deze wijzigingen binnen ongeveer één minuut zichtbaar zijn in Carerix.
De gebruiker wordt op de hoogte gehouden van de status van de gegevensoverdracht middels notities in Carerix en uitvalrapportages. Zo kan direct actie worden ondernomen indien er onjuiste of onvolledige informatie is ingevoerd.
Novisource
Kramp
Flexpay
Movares
solidclients_Novisource
Novisource is een Business & IT consultancy bedrijf met een sterke focus op zakelijke dienstverleners in de financiële sector (banken, verzekeraars, pensioenfondsen & vermogensbeheerders). Novisource biedt verandercapaciteit binnen de business thema’s Regulatory change en Digital transformation, ondersteund door kennis en expertise op het gebied van Information services (data management & applicatie integratie) en Information security. De consultants van Novisource begrijpen de wereld waarin financiële bedrijven opereren en beschikken over de juiste ervaring en kennis van: producten, processen, wet- en regelgeving en het bijbehorende IT-landschap binnen de financiële sector. Hierdoor zijn zij in staat veranderingen te ondersteunen in de totale keten voor deze sector. Bij Novisource wordt gewerkt vanuit kennisteams en de consultants van Novisource verbinden hier theorie met de praktijk, gericht op doorlopende verbeteringen. Zo dragen zij samen op een duurzame manier bij aan de verandertrajecten van haar opdrachtgevers. De kernwaarden van Novisource zijn ‘bevlogen’, ‘verbindend’, ‘daadkrachtig’ en ‘ondernemend’. Deze komen terug in de manier waarop Novisource reflecteert, leert en praktiseert. Zo helpt Novisource haar opdrachtgevers met het realiseren van veranderambities.
Novisource heeft gekozen voor de ConnectYourFlex Connector met een koppeling tussen recruitmentsoftware Carerix en financiële software Exact Online.
Novisource werkt met zowel eigen (interne) professionals als externe professionals, zoals zzp-ers. In Carerix worden alle contracten met de opdrachtgevers vastgelegd. Ook de urenverantwoording van alle professionals vindt plaats in Carerix. Voordat deze gegevens worden verwerkt in de financiële administratie in Exact Online, wordt een periodiek overzichtsrapport gegenereerd. Dit rapport bevat niet alleen de urenverantwoording per consultant, maar ook contractinformatie, zoals verkooptarieven, kostprijs, contractduur, klantinformatie etc. Hierdoor kan heel snel en eenvoudig de volledigheid en de juistheid van omzet en kostprijs worden vastgesteld en wordt productiviteit gedetailleerd in kaart gebracht. Hierna is de data gereed voor facturatie. Zodra de verkoopfacturen zijn aangemaakt en verwerkt in Carerix, dan worden deze via de CYF Connector opgehaald uit Carerix en naar Exact Online gestuurd. Hier wordt aan de hand van de meegestuurde informatie automatisch een verkoopboeking gegenereerd op de juiste grootboekrekeningen, kostenplaatsen en kostendragers. Aangezien dit proces volledig is geautomatiseerd, is de foutkans erg klein en wordt er bespaard op kosten.

NL - Klanten

Christian Plaizier

Financieel directeur
Novisource

"We hebben gekozen voor de CYF Connector van Solid Online, omdat deze ons in staat stelt contractdata en urenregistratie snel en eenvoudig te controleren op juistheid en volledigheid. Tot voor kort was een opbrengstverantwoording een arbeidsintensieve exercitie, maar gelukkig behoort dat dankzij de CYF Connector tot de verleden tijd. Ook de geautomatiseerde boeking vanuit Carerix naar Exact Online is heel betrouwbaar en snel. De implementatie is zeer nauwgezet en soepel verlopen dankzij een hele prettige en professionele samenwerking met Solid Online. We denken al na over een uitbreiding van de CYF Connector op andere systemen die we gebruiken, zoals Nmbrs."

 

solidclient_kramp
Kramp begon 65 jaar geleden als kleine eenmanszaak. Nu is Kramp uitgegroeid tot de grootste leverancier van onderdelen en accessoires voor de agrarische sector in Europa. Nergens komen zoveel topmerken samen als bij Kramp. Kramp is actief in meer dan 24 Europese landen, maar nog steeds heerst er een familiecultuur, die haar lokale gezicht koestert. Zo doen de klanten van Kramp zaken met een lokale partner, specialisten die de markt kennen en de taal van de klant spreken. Als bedrijf actief in de agrarische sector, weet Kramp hoe belangrijk het is om goed om te gaan met de omgeving, en het assortiment wordt dan ook steeds duurzamer. Kramp verkoopt producten met een FSC-label (Forest Stewardship Council), en alle verpakkingen zijn voorzien van het Groene Punt logo. Dit logo geeft aan dat de onderneming van het product een financiële bijdrage levert aan de selectieve inzameling, sortering en recycling van verpakkingen. Kramp kent de markt en de mogelijkheden om werkzaamheden eenvoudig en efficiënt te maken. Kramp beschikt over het grootste assortiment technische onderdelen van Europa met een krachtig logistiek netwerk en professionele support. Of een bedrijf nu actief is in de Agri-markt, Tuin & Parkbranche, Grondverzet of Machinebouw (OEM): Kramp houdt bedrijven draaiend.
Solid Online realiseerde voor Kramp een koppeling tussen Randstad en Workday. Vanaf nu gaan de medewerkers en plaatsingen automatisch van Randstad naar Workday.

NL - Klanten

Patrick Grootaarts

IT Information Analyst
Kramp

“Door het continue verder digitaliseren van o.a. onze HR processen zijn we erg blij met de koppeling via Solid Online, die handmatige aanmaak en/of wijzigingen wegneemt van onze grote groep uitzendkrachten. Buiten de tijdwinst aan Kramp en uitzendorganisaties kant, levert dit tevens een kwaliteitsverbetering op waardoor we uitzendkrachten nog dichter bij onze organisatie kunnen betrekken. Verder zet dit de deur open om ook andere integraties, landen en uitzendorganisaties aan te sluiten. Hierdoor maken we Workday nog meer ons leidende HR systeem.”

 

solidclient_flexpay
Als sociaal uitzendbureau denkt Flexpay mee met haar talenten. De missie van Flexpay is dat iedereen, die kan en wil werken, meedoet. Tegelijkertijd faciliteert en ontzorgt Flexpay werkgevers. Zo ondersteunt Flexpay talenten met een functiebeperking en andere werkzoekenden door het bieden van een werkplek. Voor talenten met een functiebeperking of afstand tot de arbeidsmarkt zijn eigenwaarde, ontwikkeling, sociale contacten en (gedeeltelijke) financiële zelfstandigheid belangrijke zaken. Het hebben van een betaalde baan bevordert dit. Het doel van Flexpay is het realiseren van de overgang naar een rechtstreeks dienstverband tussen werkgever en werknemer. Flexpay zorgt daarnaast voor een consistente uitbetaling van het salaris. Dit zorgt voor rust, waardoor talenten zich beter kunnen ontwikkelen en vaak kunnen doorstromen naar een vast dienstverband bij een opdrachtgever. De rust bij de werknemer vertaalt zich weer in een lager ziekteverzuim en minder uitval. Talenten voelen zich serieus genomen en hebben aangegeven dat zij zich door het hebben van een arbeidsovereenkomst ook beter op de thuissituatie kunnen richten. Het creëren van mogelijkheden is veel effectiever dan het zoeken naar het enige juiste antwoord.
Sociaal uitzendbureau Flexpay heeft gekozen voor een koppeling tussen Otys en Easyflex door middel van de CYF Connector. De koppeling voor Flexpay zorgt voor een efficiëntere gegevensstroom tussen hun Otys en Easyflex omgevingen. Flexpay heeft ervoor gekozen dat gegevens in Otys leidend zijn. De koppeling start zodra een medewerker van Flexpay bij een plaatsing in Otys op de knop “Versturen naar ConnectYourFlex” drukt. Na het indrukken van deze knop zal de plaatsing en de daarbij behorende flexwerker en relatie door de Connector worden overgezet naar Easyflex. Daarnaast zullen al reeds verstuurde flexwerkers, relaties en plaatsingen geüpdatet worden in Easyflex als deze in Otys worden gewijzigd en zal de Connector wijzigingen die in Easyflex worden gemaakt terug naar Otys sturen, zodat er geen verschil in de gegevens tussen de 2 omgevingen ontstaat.

NL - Nicole Gelderman

Nicole Gelderman

Administratief medewerker
Flexpay

“Solid Online denkt niet in beperkingen maar in oplossingen en mogelijkheden!”

 

solidclient_movares
Movares is een advies- en ingenieursbureau dat producten en diensten verleent op een breed gebied, variërend van mobiliteit tot water en energie. Samenwerking, een open houding en ruimte voor innovaties zijn typerend voor het werk van Movares in de wereld van infrastructuur en mobiliteit. Een bijdrage leveren aan een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland vormt de rode draad door hun activiteiten. Dat doet Movares in haar projecten, maar ook in haar bedrijfsvoering. Movares is het schoonste grote advies- en ingenieursbureau van Nederland met de minste CO2-uitstoot. Hun ingenieurs en adviseurs komen altijd met technisch haalbare en creatieve oplossingen. Ze leveren degelijk werk op basis van goed doordachte plannen. Samen met hun opdrachtgevers, partners en kennisinstituten realiseert Movares succesvolle en toekomstbestendige oplossingen voor complexe vraagstukken.
Movares heeft gekozen voor de CYF Connector met een koppeling tussen Otys en Afas. Kandidaten worden aangemaakt in Otys en gekoppeld aan een vacature. Zodra de vacature op een 'aangenomen' status is gezet, wordt de informatie van deze kandidaat via de CYF Connector overgezet naar Afas. Movares heeft ervoor gekozen om Otys het leidende systeem te laten zijn. Dit houdt in dat wijzigingen binnen bestaande kandidaten worden doorgevoerd in Otys. De CYF Connector zorgt ervoor dat deze wijzigingen binnen ongeveer één minuut zichtbaar zijn in Afas.

NL - Klanten

Roelof Oppenhuis

Projectmanager
Movares

"Bij Movares streven we naar een hoge mate van digitalisering. Terugkerende handmatige handelingen automatiseren we bij voorkeur zodat we efficiënt onze opdrachtgevers van adviezen kunnen dienen. De koppeling die we met Solid Online hebben gerealiseerd maakt dat we ons recruitment proces weer een stap efficiënter hebben ingericht."

 


Afgeronde projecten

Logo-ADO-Den-Haag-Vrouwen
Logo-OSP-catering
In-Person-logo
KNVB-logo
Rituals
Wigersma-&-Sikkema
norit
Logo_Friesland_College_RGB
han
royal-delft
best-western-before-2015
Famed-fc1
Logo-Luzac-College
NyenrodeBU
Scroll to Top
Copy link
Powered by Social Snap